• Pozri si TOP predmety IT

          • Book titled 'TOP predmety IT'
          • Prednáška o posunkovaní, odzeraní a vzájomnom porozumení a predvianočná návšteva VÚC


          • Vo štvrtok 8. 12., keď naši spolužiaci cestovali na školský výlet do vianočnej Prahy, sme ani my – „zostávajúci“, nezaostávali za zaujímavými aktivitami. Pani Mgr. Lenka Smatanová, tlmočníčka posunkovej reči -  z organizácie – KČ Aneps Trenčín, nezisková organizácia, ktorá pomáha nepočujúcim v ich každodennom živote a najmä v situáciách, pri ktorých potrebujú tlmočiť, nám prišla priblížiť svoju prácu. Pripravila si pre nás prezentáciu k tejto téme.  Dozvedeli sme sa ako „odzerať u úst povedané“ a ako umožniť nepočujúcim odzerať reč z našich úst pri artikulácii.

          • Attomat - druhé kolo

          • 14. 12. 2022 sa zástupcovia našej školy zúčastnili už 11. série súťaže Attomat. Organizátori pre nás pripravili opäť 20 zaujímavých úloh, na ktoré sme mali čas presne 1 hodinu. Pani učiteľka Mgr. Janka Pajgerová stihla správne vypočítať 16 úloh a žiak 3. A Filip Vacula 15 úloh.Umiestnili sa na peknom 24. resp. 29. mieste výsledkovej listiny kategórie Open. Škoda len, že viacerí fanúšikovia tejto skvelej online súťaže sa tentokrát pozabudli prihlásiť. Už teraz vás všetkých pozývame na ďalšie kolo súťaže - už v roku 2023.
          • Zimné radovánky

          • Zavítala k nám pravá zima.


            Zasnežené kopce nás pozývajú, aby sme vytiahli boby, sánky, lopáre a užili si detskú radosť z tohto
            mimoriadne zdravého pohybu. To, že je to zábava nielen pre malé deti, potvrdili dnes aj žiaci našej
            školy. Tvorivosti sa medze nekladú – spustiť sa dá aj z malého kopca a doslova na hocičom . Poslúži
            lopár, igelitová taška i panvica.
            Rozprávkovo krásny zimný les nás láka na zdravotnú prechádzku, či už peši, alebo na bežkách.
            Milovníci zjazdového lyžovania už pozerajú, v ktorom z blízkych lyžiarskych stredísk si môžu cez
            víkend zalyžovať.
            A tí, čo majú mladších súrodencov sa už tešia, že si spolu postavia snehuliaka, alebo zorganizujú
            pravú zimnú guľovačku s kamarátmi.


            Prajeme všetkým veľa radosti zo zimných športov!

          • Vianočná Praha

          • V dňoch 8.-9. decembra 2022 sme navštívili Prahu. Navštívili sme Karlov most, Staromestské námestie, Orloj, kostol Pražské Jezulátko, absolvovali sme výstup na Petrín i Pražský hrad. Žiaci si skúsili cestovanie metrom a navštívili Národné technické múzeum. Šťastlivo sme sa vrátili a tešíme sa na ďalšie výlety.

          • Databázový seminár na Fakulte riadenia a informatiky



          • Dňa 16. 11. 2022 sa naši tretiaci zúčastnili databázového semináru, ktorý sa konal na Žilinskej univerzite na Fakulte riadenia a informatiky, a to pod vedením doc. Ing. Michala Kveta, PhD.
            Naši žiaci si upevnili svoje vedomosti z oblasti SQL jazyka, získali veľké množstvo ďalších praktických informácií, ktoré môžu uplatňovať ďalej a taktiež sa oboznámili s tvorbou aplikácií v nástroji Oracle APEX.
          • iBobor 2022

          • Účasť našich žiakov – informatikov v medzinárodnej súťaži iBobor sa stáva tradíciou. Tento rok tiež nebol výnimkou. Naši prváci a druháci súťažili v kategórii Junior a tretiaci už postúpili o kategóriu vyššie do kategórie Senior. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.
          • Šikanovanie, kriminalita a drogová trestná činnosť


          • Začiatkom novembra, dňa 2. novembra, sa naši prváci a druháci, formou prednášky spojenej s diskusiou, hlbšie oboznámili  nielen s problematiku šikanovania a kiberšikanovania, ale aj s otázkou kriminality mládeže a drogovej trestnej činnosti.
            Túto problematiku nám priblížil pán nadporučník Mgr. Marián Frývald z vnútorného oddelenia OR PZ Žilina.  Poučil nás o právnych následkoch protiprávneho konania ...
          • Cisco akadémia už aj v našej škole

          • V roku 2021 sa podpísaním zmuvy stala Súkromná stredná odborná škola  súčasťou Cisco akadémie.  Vzdelávací program Cisco sieťovej akadémie pripravuje kvalitných absolventov s analytickým myslením a zručnosťami, ktoré sú potrebné pri správe sieťových zariadení. Študenti tak získavajú najnovší vzdelávací obsah, dostávajú informácie, čo vyžaduje IT prax. Štúdiom Cisco sieťovej akadémie a možnosťou získať certifikát študenti zvyšujú svoju hodnotu na pracovnom trhu. Získanými vedomosťami sa im ľahšie prepája štúdium na strednej a vysokej škole a neskôr akademická a priemyseľná sféra.  
            Chceme našim žiakom poskytovať najkvalitnejšie vzdelanie, preto sme hrdí, že sme súčasťou Cisco akadémie a ideme do výučby sieťových technológií s plným nasadením.
          • Prednášky pod záštitou Národného podnikateľského centra



          • V dňoch 24.10 a 4. 11. 2022 sa na našej škole uskutočnili odborné prednášky pre žiakov štvrtého ročníka pod záštitou Národného podnikateľského centra. Odborné prednášky viedol Mgr. Andrej Rybovič. V prednáškach sa zaoberal témami: "Podnikanie v dnešnom svete", kde prednášajúci priblížil žiakom podnikateľský nápad, ktorý tvorí 20 % úspechu a dôležité je „uviesť ho do života“. Témou ďalšieho stretnutia bol  "Business model Canvas v praxi". Canvas model načrtáva niekoľko možností, ako vytvoriť "stavebné kamene" na činnosť firmy. Tento praktický nástroj pomáha podporiť vzájomné porozumenie, diskusiu, kreativitu a analýzu.
             
          • súťaž Mladý Európan - tretie miesto

          • Dňa 27. apríla 2022 sme sa zúčastnili regionálnej súťaže Mladý Európan, ktorú organizovalo informačné centrum Europe Direct Žilina, Univerzitná knižnica UNIZA. Náš tím, zostavený z Filipa VaculuLukáša Pialu a Tomáša Sobeka, študentov druhého ročníka, sa umiestnil na nádhernom treťom mieste
              

             

            Prvou podmienkou ich účasti na súťaži bolo vypracovanie projektu na jednu z dvoch zadaných tém. Naši študenti z odboru informatické a digitálne technológie pripravili zaujímavú webovú stránku s informáciami o Francúzsku. Táto stránka bude aktívna do konca školského roka a môžete si ju pozrieť tu: https://ssosza.tk

             

            Samotná súťaž prebiehala v troch kolách. Spomedzi 13 súťažiacich tímov sa prebojovali do finále vďaka výborným vedomostiam z európskych dejín, geografie, európskych jazykov a inštitúcií. 

             

            Veľmi nás teší krásne umiestnenie – tretie miesto z regiónov Žilina, Bytča, Martin, Kysucké Nové Mesto, Čadca a Turčianske Teplice. 

             

            Študentom srdečne gratulujeme. 

             

            viac tu: https://www.europedirectza.sk/vysledky-regionalneho-kola-mlady-europan-2022/

             

             

          • pIšqworky 2022

          • 7. novembra sme sa zúčastnili piškvorkového turnaja.  Náš super tím „8-bit crosses“ tvorili žiaci Juraj Šoška, Matej Munka, Martin Garaj, Nicolas Kocák a Matúš Klieštik. Pri svojej premiérovej účasti chlapci postúpili zo základnej  skupiny do vyraďovacej časti (play – off). O atmosfére a priebehu turnaja informujú  podrobnejšie aj  organizátori na svojej stránke pisqworky.cz. Súťaž sa nám páčila, sme radi, že sme získali skúsenosti, ktoré využijeme aj v budúcnosti.
          • Exkurzia vo výrobnom podniku Okrasa a v Kysuckom múzeu alebo Kde všade je potrebný IT-čkár

          • ​​​
            Dňa 3. novembra sme sa pani učiteľkami Ing. K. Harantovou a Mgr. J. Rotterovou a s našimi prvákmi vydali na netradičnú exkurziu do neďalekej Čadce, kde sme navštívili výrobný podnik Okrasa, v ktorom sa vyrábajú vianočné ozdoby s dlhoročnou tradíciou ručnej práce. Mohli sme vidieť celý výrobný proces od tvarovania vianočných ozdôb zo skla nahrievaním a fúkaním, cez striebrenie, farbenie, ručné maľovanie, dozdobovanie trblietkami či pierkami až po balenie a prípravu na distribúciu. Mali sme možnosť ...
          • Halloween na hodine anglického jazyka




          • Dňa 25. októbra 2022 sme si na hodinách ANJ v triede IV.A pripomenuli sviatok všetkých zosnulých a strašidiel „Halloween“. Pani učiteľka Katarína Bourgeois sa postarala o zaujímavý program, zábavu i poučenie.  Študenti si priniesli rôzne druhy tematicky ladeného občerstvenia napr. muffinky, sendvičové mini rakvičky a pod.). Samozrejme, nechýbal ani domáci punč . Vyrezaná halloweenska tekvička už zdobí triedu a my všetci sa tešíme na prázdniny a „dušičkové“ sviatky.

            Mgr. Katarína Bourgeois a žiaci IV.A triedy.
             
          • Ocenenie v rámci projektu DofE

          • Aj tento rok sa naša škola prostredníctvom viacerých účastníkov zapojila do celosvetového projektu DofE – medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu. Cieľom programu je rozvíjať v mladých ľuďoch charakterové vlastnosti ako samostatnosť, vytrvalosť, cieľavedomosť ap. Ide o dlhodobý program (6 - 18 mesiacov), kde účastník programu napĺňa svoje ciele v oblasti športu, rozvoja talentu, v dobrovoľníctve a dobrodružnej expedícii. Vytrvalosť a cieľavedomosť je hancou silou, ktorá priviedla k úspešnému záveru programu aj nášho žiaka tretieho ročníka – Benjamína Baránka. Benjamín si dňa 28. septembra osobne prevzal ocenenie v podobe bronzového pinu z rúk pani županky Eriky Jurinovej.

            Srdečne blahoželáme.

            Veľké poďakovanie patrí aj našim koordinátorkám programu Janke Rotterovej a Katke Harantovej za usmerňovanie v rámci programu, inšpiráciu, motiváciu a podporu počas celého programu. 

          • Európsky deň jazykov - 2022


          •  

            Európsky deň jazykov sme si spoločne pripomenuli 26. septembra. Žiaci všetkých ročníkov si pripravovali projekty na nimi vybrané témy súvisiace s anglicky hovoriacimi krajinami.

            V anglickom jazyku sme si tak vypočuli 22 žiackych skupín, ktoré pripravili rozmanité a pútavé prezentácie doplnené o videá, pesničky, zvukové stopy, neraz končiace kvízom pre počúvajúcich.

            Dozvedeli sme sa rôzne zaujímavosti o anglicky hovoriacich krajinách, o rozdieloch medzi britskou a americkou angličtinou,  o známych osobnostiach, sviatkoch či obľúbených seriáloch, interpretoch, jedlách, o NASA, o britskej kolonizácii a mnohé ďalšie výnimočnosti.

            Úroveň prezentácií bola skutočne excelentná, ...

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola
      • 0911 566 901 - riaditeľka školy 0911 556 900 - sekretariát 0911 566 900 - zborovňa
      • Saleziánska 18, 010 01 Žilina Slovakia
      • 37982354
      • 2022245962
      • Ing. Gabriela Pažická
      • 7.30 - 12.00 12.30 - 15.00
      • Príspevok na vzdelávanie číslo účtu: 2621858615/1100 IBAN: SK3211000000002621858615 Platba za stravu - žiaci číslo účtu: 2940457528/1100 IBAN: SK6511000000002940457528
    • Prihlásenie