• 10 DȎVODOV, PREČO ŠTUDOVAŤ U NÁS

      • 25.05.2020 19:08
        1. Kolektív, v ktorom ti bude dobre 
        2. Tvoje štúdium bude mať zmysel
        3. Zanietení učitelia a odborníci z praxe
        4. Spolupráca s VŠ a IT firmami
        5. Moderné odborné učebne
        6. Rozšíriš si svoje kariérne smerovanie
        7. Práca s modernými technológiami  
        8. Rozvoj osobnosti
        9. Rôznorodé mimoškolské činnosti
        10. Výborná lokalita
        Prečítaj si viac a rozklikni článok. 
      •  

        1. Kolektív, v ktorom ti bude dobre 

        U nás prídeš do kolektívu, v ktorom ti bude dobre. Fungujeme ako veľká rodina. Rozprávame sa, diskutujeme, rešpektujeme sa a spolupracujeme. Vytvárame tím, ktorého súčasťou môžeš byť aj ty. Môžeš sa realizovať v Žiackej školskej rade a spolupodieľať sa na riadení školy.  Aj ako žiak môžeš predkladať návrhy a ohúriť nás svojimi nápadmi, ktoré nezostanú nepovšimnuté. Radi ťa privítame v našom tíme a veríme, že zistíš, že sme rovnaká krvná skupina.

        1. Tvoje štúdium bude mať zmysel

        Ponamáhať mozgové bunky pri štúdiu v odbore 2569 komunikačné a digitálne technológie stojí za to. Nebudeš sa učiť zbytočnosti, ale to, čo reálne využiješ v praxi, alebo pri štúdiu na vysokej škole. Dbáme na kvalitu poskytnutého vzdelania v oblastiach, ktoré rozvinú tvoju osobnosť a odbornosť. Trpezlivosť našich učiteľov je azda nekonečná, radi a ochotne vysvetľujú, aby si dosiahol čo najlepšie výsledky, pri ktorých ťa určite poteší prospechové štipendium.  

        1. Zanietení učitelia a odborníci z praxe

        Najväčším kapitálom pre našu školu sú zanietení učitelia a odborníci z praxe. Každý z nich vkladá do svojej práce nielen svoje osobnostné a pedagogické schopnosti a zručnosti, ale i neustále sa zvyšujúcu odbornosť. Môžeš sa spoľahnúť, že budú pracovať v tvoj prospech, aby si bol po štyroch rokoch čo najlepšie pripravený vykročiť do profesijného života. Povedz im, čo ešte by si sa chcel naučiť a oni ti s tým pomôžu. 

        1. Spolupráca s VŠ a IT firmami

        Chceš po skončení školy študovať? Alebo by si sa rád zamestnal? Spolupracujeme s viacerými vysokými školami, ako aj s IT firmami. S odborníkmi z akademickej pôdy prehodnocujeme a upravujeme učebné plány, aby si sa učil to, čo môžeš neskôr zúročiť pri štúdiu doma i v zahraniční. 

        Naši IT partneri nám zase dávajú možnosť byť o krok vpred - ak pracovný trh niečo potrebuje, my o tom vieme. Chcel by si vidieť aké je pracovné prostredie v IT firmách? Žiadny problém. Počas odbornej praxe nahliadneš do zákulisia IT firiem, nadviažeš nové kontakty a privoniaš ku kódom, ktoré tvoria digitálny svet. 

        1. Moderné odborné učebne

        Vzdelávanie prebieha nielen v kmeňových triedach, ktoré sú vybavené modernou technikou, ale aj v odborných učebniach, ktoré sa využívajú aj po vyučovaní. Využívame moderné počítače, notebooky, tablety a mobily. Našou prioritou je neustála inovácia technického vybavenia podľa nových trendov. V súlade s novými trendami ponúkame aj krúžky, na ktorých si môžeš rozšíriť vedomosti z vybranej IT oblasti. 

        1. Rozšíriš si svoje kariérne smerovanie

        Vieš, čo je Cisco Networking Academy? Je to najkomplexnejší profesijne orientovaný vzdelávací program na svete v rámci prípravy špecialistov v oblasti informačných technológií. Sme radi, že aj my sme jeho súčasťou. Mal by si vedieť, že počas štúdia máš  možnosť získať medzinárodný Cisco certifikát. 

        Anglicky sa dnes dohovoríš takmer všade. V IT oblasti je znalosť angličtiny kľúčová. Počítame s tým, že budeš chcieť vedieť plynule rozprávať po anglicky o bežných i odborných témach, a preto máme rozšírený počet hodín angličtiny. Spolupracujeme aj s native speakrami, ktorí sa s tebou radi porozprávajú na bežné i odborné témy podľa tvojho záujmu.

        1. Práca s modernými technológiami  

        U nás sa nebudeš učiť len teóriu, ale prepojíš teoretické vedomosti s praxou. Základy programovania zvládneš hravo. Bude zábavné nechať sa unášať na vlnách elektroniky a elektrotechniky, porozumieš fungovaniu hardvéru i softvéru, nezamotáš sa v počítačových ani neurónových sieťach. 

        Si tvorivý a máš neustále nové nápady? Môžeš ich realizovať pri vyvíjaní mobilných aplikácií, pri navrhovaní webových stránok a riešení digitálnych úloh. Okrem odbornosti rozvinieš svoje medziľudské zručnosti a budeš sa orientovať v ekonomických, právnych i spoločenských oblastiach. Vďaku štúdiu u nás budeš na trhu práce žiadaným zamestnancom, o prácu nebudeš mať núdzu. Budeš komplexne pripravený na život v 21. storočí, ktoré je digitálnym vekom.  

        1. Rozvoj osobnosti

        Všetky naše aktivity smerujú ku komplexnému rozvoju tvojej osobnosti. Každý z nás sa môže zdokonaľovať v rôznych oblastiach – v športe, v talente i v dobrovoľníctve. Keďže naša škola je zapojená v programe Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburgu (skrátene DofE), môžeš v rámci neho zabojovať o bronzovú, striebornú alebo zlatú úroveň priamo u nás.  Okrem prekonania seba samého, nových zážitkov a priateľov získaš certifikát uznávaný na univerzitách a firmách po celom svete. 

        1. Rôznorodé mimoškolské činnosti

        Myslíš, že všetko sa odohráva len v školských laviciach? Určite nie. Mnohé mimoškolské aktivity sa týkajú športu a dejú sa na ihriskách, palubovkách, v bazénoch či v prírode. Cítiš, že máš veľké srdce a nie sú ti ľahostajné ťažké osudy ľudí? Máme množstvo aktivít, ktoré sú zamerané filantropicky. Máš rád hudbu? Film? Divadlo? Turistiku? Zaujímaš sa o spoločenské dianie? Chcel by si navštíviť súdne pojednávanie? Zaujíma ťa, ako fungujú výrobné podniky? Rád spoznávaš nové miesta na Slovensku i v okolitých štátoch? Si súťaživý typ? Počas školského roka vytvárame príležitosti pre aktivity, z ktorých si určite vyberieš niečo pre seba. 

        1. Výborná lokalita

        Si priamo zo Žiliny alebo z blízkeho okolia? Tak určite vieš, že lokalita našej školy je výborná. Saleziánska 18 je výborne dostupná zo všetkých smerov – zo železničnej stanice i autobusového nástupišťa. Môžeš k nám prísť autobusmi MHD i SAD, autom i vlakom. Pozeráš na mapu Slovenska a zdá sa ti, že je Žilina ďaleko? Zabezpečíme ti ubytovanie na internáte. Uvidíš, že Žilina je pekné mesto plné milých ľudí a je to miesto skvelých príležitostí, kde sa oplatí študovať. 

         

      • Naspäť na zoznam článkov
    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola
      • 0911 566 901 - riaditeľka školy 0911 556 900 - sekretariát 0911 566 900 - zborovňa
      • Saleziánska 18, 010 01 Žilina Slovakia
      • 37982354
      • 2022245962
      • Ing. Gabriela Pažická
      • 7.30 - 12.00 12.30 - 15.00
      • Príspevok na vzdelávanie číslo účtu: 2621858615/1100 IBAN: SK3211000000002621858615 Platba za stravu - žiaci číslo účtu: 2940457528/1100 IBAN: SK6511000000002940457528
    • Prihlásenie