• Medzinárodný deň čokolády


          • Vedeli ste, že dňa 13. septembra je Medzinárodný deň čokolády? Na našej škole sme si tento obľúbený deň pripomenuli malým prekvapením od ŽŠR. Spríjemnili sme si tak utorkové vyučovanie a obalili nervy čokoládkou. Kiežby takýchto dní bolo viac :)
          • 2.A smer Považská Teplá

          • Náš koncoročný výlet bol jednoducho skvelý!  Vydali sme sa cestou campu v Povaťskej Teplej – Camping Manínska tiesňava. Vo štvrtok (16.6.2022), počas krásneho slnečného dňa, sme vyrazili na železničnú stanicu v Žiline, odkiaľ sa začala naša „túra“.  V putovaní sme prešli krásnou dedinou Považská Teplá a úspešne sme došli do cieľa. Zložili sme sa do chatiek, niektorí do stanov. Po úvodnom občerstvení sme sa vydali po turistických chodníčkoch. Zdravo unavení sme po príchode podľahli grilovačke, najväčší hladoši nevydržali a objednávali pizzu. V podvečerných hodinách nás prebrala asi dvojhodinová búrka, ale na eláne  a radosti zo spoločných chvíľ nám to neubralo. Túto akciu sme si užili a utužili kolektív. V piatok sme sa šťastne vrátili domov.

            triedna učiteľka Katka Harantová

          • Imatrikulácie 2022

          • Dňa 16.6.2022 sa na našej škole uskutočnili imatrikulácie. Tento rok sa o organizáciu postarali tretiaci, ktorí to zvládli výborne. Úlohy boli zábavné a všetci si to užívali. Prváci boli veľmi šikovní a bez problémov prešli zadanými úlohami. Napriek tomu, že sa imatrikulácie netradične uskutočnili až na konci školského roka, dopadli naozaj na výbornú. Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalšie imatrikulácie!

            Adel Romančíková

          • Návšteva Krajskej knižnice v Žiline

          • Dňa 14.6.2022 študenti I.A navštívili v rámci hodiny ANJ Krajskú knižnicu v Žiline. Absolvovali prednášku v anglickom jazyku "Veľká Británia". V prezentácii pracovníčky knižnice sa dozvedeli o histórii, geografii, politickom zriadení a iných zaujímavostiach tejto krajiny. 

            Okrem iného študenti navštívili britské centrum, ktoré sa v knižnici nachádza. Oboznámili sa s jeho fungovaním a prostredím. Na záver sa niektorí študenti zaregistrovali ako noví čitatelia v knižnici.

            Mgr. K.Bourgeois

          • 1.A na výlete vo Vysokých Tatrách

          • 9. júna sa partia prvákov spolu s triednym učiteľom Malachom a p. učitelkou Bourgeois  stretli na stanici v Žiline, aby absolvovali dvojdňový výlet vo Vysokých Tatrách. Hneď na začiatku nám železnice SR pripravili prekvapenie v podobei 40 minútového meškania, počas ktorého sme mohli rozvíjať svoju kreativitu a pružne reagovať na zmenu pripraveného plánu.  Po „vylodení“ v hoteli Crocus na Štrbskom Plese sme sa celý natešení vybrali smerom Tatranská Lomnica – Skalnaté Pleso – Hrebienok – Starý Smokovec. Úspešne sme sa dostali na Skalnaté Pleso a tam sa nám Tatry ukázali v plnej sile – búrky s bleskami nám vystrájali nad hlavami a celkom nám hrozilo, že prenocujeme na Skalnatom Plese. Počasie sa nakoniec asi po troch hodinách umúdrilo, ukázali sa nám krásne výhľady, ale vzhľadom na pokročilý čas sme sa vrátili na hotel.

            Na druhý deň sme mali v pláne trasu na Solisko a vyhliadku na Vežu Snov na Štrbskom Plese. Ráno nás pohľad z okna prinútil pristúpiť k plánu B a my sme sa vybrali do AquaCity Poprad. Tu sme sa vyšantili a spokojní aj po krátkej prehliadke Popradu sme nasadli na vlak smer Žilina. Veríme, že táto určite vydarená akcia /aj keď s pozmeneným programom/ prispela k upevneniu vzťahov v triednom kolektíve.   

          • Gratulujeme k úspechu v súťaží Matematický klokan

          • Do celoslovenskej súťaže Matematický klokan sa v tomto školskom roku zapojilo 11 našich žiakov. Prváci a druháci súťažili v kategórii Kadet O12, kde súťažilo celkovo 2 230 súťažiacich a tretiaci v kategórii Junior O34, kde súťažilo 1 079 súťažiacich. 

            Tešíme sa z toho, že všetci naši žiaci dosiahli výborné výsledky, keďže veľká väčšina z nich sa umiestnila v hornej tretine výsledkovej listiny. 

            Osobitne chceme zagratulovať našim najúspešnejším: 

            Benjamín Baránek, ktorý sa v obrovskej konkurencii umiestnil na fantastickom 4. – 9. mieste,

            Filip Vacula, ktorý sa umiestnil na úžasnom 25. – 28. mieste a 

            Samuel Lazar, ktorý sa umiestnil na skvelom 147. – 158. mieste.

            Gratulujeme. 

          • MDD 2022

          • S  veľkou radosťou sme 1. júna spoločne oslávili Deň detí. S našimi prvákmi a druhákmi sme si zahrali bowling v žilinskej Bowling Academy. Po úvodnom rozohraní sa sa postupne všetci zapojili do vzájomných zápolení jednotlivcov, či tímov, alebo si jednoducho zahrali len tak – pre radosť.  Zažili sme veľa zábavy, smiechu a príjemnej atmosféry. Určite by sme si to v budúcnosti radi zopakovali.

          • Viedeň - naša cesta za poznaním

          • V piatok 22. 4. 2022 sme navštívili Viedeň. Ani upršané počasie nám nebránilo v dobrej nálade. Prvá zastávka bola v zámku Schönbrunn a jeho záhradách. Ďalej sme pokračovali do centra mesta obzrieť si Hofburg, niekdajšie sídlo Habsburgovcov, panovníčky Márie Terézie. V súčasnosti v ňom má svoju kanceláriu rakúsky prezident. Kúsok od neho sa nachádza aj nádherná radnica a tiež parlament. Po krátkom výklade nášho sprievodcu sme sa presunuli k Dómu svätého Štefana, dominante Viedne. Tu sme sa na dve hodinky rozpŕchli po blízkych uličkách zastaviť sa na šálku kávy, obed, či nákupy. Náš výlet sme zakončili v Prírodovednom múzeu a príjemne unavení sme autobusom vyrazili domov.

          • Deň Zeme


          • V piatok 22. apríla sme si rôznymi aktivitami pripomenuli Deň Zeme

             

            Pani učiteľka Mgr. Janka Pajgerová nám odprezentovala prezentáciu o krásach a tajomstvách jarnej prírody. Dozvedeli sme sa zaujímavosti zo života vtákov, obojživelníkov, o jarných liečivých bylinách a o význame lesa. Pani učiteľka nám sprostredkovala informácie o dobrovoľníckych aktivitách ochrancov prírody na Slovensku. Pán učiteľ Mgr. Miroslav Malacha si pripravil kvíz v aplikácii Kahoot, v ktorom sme odpovedali na zaujímavé otázky o prírode. V kvíze sa najviac darilo Adamovi Verešovi z 1. A. Veľmi úspešne si počínali aj Karinka Bieliková (4. A.)  a Lukáš Michálek. (1. A.) 

             

            Nezostali sme však len pri teórii a pustili sme sa aj do praktickej časti nášho ekologického dopoludnia.

          • Attofyz - online individuálna fyzikálna súťaž

          • Milí žiaci, opäť vám dávame do pozornosti súťaž z organizačnej dielne P-matu. Tentokrát si organizátori pre Vás pripravili novú súťaž Attofyz, ktorá je podobná Attomatu s jediným rozdielom – úlohy sú z fyziky.

            Attofyz je online individuálna fyzikálna súťaž. Súťaž je určená hlavne pre žiakov ZŠ, resp. OG. Pričom pre nich sú pripravené súťažné kategórie podľa ročníkov. Vy sa však môžete zapojiť v kategórii OPEN, ktorá je určená pre každého, kto rád rieši zaujímavé fyzikálne úlohy. 

            Súťaž sa uskutoční dňa 7.4.2022 o 17:00 online formou. Prihlášku nájdete tu: 

            https://akcie.p-mat.sk/attomat/

             

          • Matematická olympiáda

          • V tomto školskom roku sa naša škola prvýkrát zapojila do matematickej olympiády.
            Študent 2. A triedy Benjamín Baránek preukázal svoj matematický talent a záujem
            o matematiku. Riešil úlohy školského kola kategórie B. Veríme, že jeho príklad budú
            v budúcnosti nasledovať aj ďalší šikovní žiaci našej školy a naša účasť v MO sa
            stane pravidelnou. A ktovie, možno raz budeme mať úspešného olympionika aj na
            krajskom kole.
          • Vážení rodičia a priatelia školy

          • Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov pre našu školičku prostredníctvom Občianského združenia Stredoškolák.
             
            V spolupráci s týmto občianskym združením sa snažíme stále skvalitňovať výchovno-vzdelávací proces v škole ako aj technické vybavenie školy.
             
            Posledné roky sú pre všetkých úplne iné. Stáli pred nami výzvy, ktoré sme sa spolu s vašimi deťmi snažili zvládnuť.
            Využitie voľného času študentov a spoznávanie nových kultúr nebolo možné praktizovať cez exkurzie a výlety, tak  sme ich  začali objavovať prostredníctvom projektu e-Twinning.
             
            Aby sme využili finančné prostriedky získané prostredníctvom Občianského združenia Stredoškolák, rozhodli sme sa vynoviť technické vybavenie počítačovej triedy. Finančnú podporu sa nám podarilo získať aj prostredníctvom projektov, vďaka čomu sme pre vaše deti obstarali najnovšie micro:bity a 3D tlačiareň, na ktorej pracujú počas krúžkovej činnosti.
             

            Vopred Vám ďakujeme za spoluprácu a podporu aj v tomto roku.

             

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola
      • 0911 566 901 - riaditeľka školy 0911 556 900 - sekretariát 0911 566 900 - zborovňa
      • Saleziánska 18, 010 01 Žilina Slovakia
      • 37982354
      • 2022245962
      • Ing. Gabriela Pažická
      • 7.30 - 12.00 12.30 - 15.00
      • Príspevok na vzdelávanie číslo účtu: 2621858615/1100 IBAN: SK3211000000002621858615 Platba za stravu - žiaci číslo účtu: 2940457528/1100 IBAN: SK6511000000002940457528
    • Prihlásenie